Ingrediente:
Pentru blat:
* 6 oua
* 6 linguri de zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 4 linguri de faina
* 2 linguri cacao
* 100 g nuca macinata
Pentru creme:
* 200 gr. crema de branza
* 200 gr. zahar pudra
* 2 pachetele zahar vanilat
* 10 g ness instant
* 50 ml apa calda
* 500 ml smantana pentru frisca
* 10 g de gelatina
* nuci taiate
Mod de preparare:
Se face un pandispan obisnuit pentru prajituri in care se adauga la final nuca macinata. Apoi se pune intr-o tava (23 diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Se face un pandispan obisnuit pentru prajituri in care se adauga la final nuca macinata. Apoi se pune intr-o tava (23 diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Blatul se lasa sa se raceasca complet, timp in care incepem sa pregatim cremele de ness si de branza cu nuci. In 50 ml de apa calda se dizolva ness-ul. Gelatina se dizolva in apa rece.
Intr-un bol se mixeaza crema de branza cu 100 g de zahar pudra si zaharul vanilat. Se imparte apoi in trei parti si 1/3 se pune separat in alt vas. In crema ramasa se adauga ness-ul mixand in continuare. Se adauga si gelatina care a fost incalzita putin. Separat se mixeaza smantana pentru frisca impreuna cu restul de zahar. O treine se adauga in crema alba de branza, iar restul se incorporeaza in crema cu ness.
Blatul de taie in doua parti. Forma de tort se tapeteaza cu folie de plastic. Se aseaza primul blat, se adauga jumatate de crema de ness, apoi crema de branza in care se adauga o mana de nuci tocate. Se continua cu restul de crema de ness care se intinde uniform pe toata suprafata. Se acopera cu cel de al doilea blat si se da la rece minim 2 ore.
Se desface tortul din forma, se aseaza pe un gratar si se imbraca in ciocolata. Eu am folosit un plic cu ciocolata pentru prajituri din Ungaria, dar care se gaseste si la noi in orice supermarket.E foarte practic, se fierbe intreg plicul 5 minute in apa, apoi se taie cu o foarfeca la un colt si se scurge ciocolata din plic in centrul tortului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu